Kultur og seværdigheder

Kegnæs er rig på kultur. Alle på Kegnæs kan “et eller andet” og vi er gode til at hjælpe hinanden på tværs af alder, politiske holdninger og uddannelse.
Der er altid et eller andet fælles projekt på Kegnæs. 
Der er rigtig mange kreative mennesker på Kegnæs. Der Forfattes, der males, der modeleres  – og det er der egentlig ikke noget at sige til, for Kegnæs er “lille Skagen” – lyset og vandet giver det eksakt samme unikke lys, som kunstnere holder af i Skagen. Desuden er Kegnæs en solskins-ø. Vi har eksempelvis 300 flere solskinstimer end Aabenraa. Det betyder også at på vores lille ø er der adskillige vinmarker, som alle producerer forrygende vin.

Seværdigheder
Seværdigheden, som vi praler mest af er Kegnæs Fyrtårn, hvorfra du kan overskue “hele verden.”
Læs mere om Kegnæs Fyrtårn her

Det uanselige voldsted, Kegborg, der ligger lige ved P-pladsen på Drejet, nær Kegnæs Fyr, har været lokalbefolkningens tilflugtssted i ufredstider. 
Voldstedet er en cirkulær banke på 24 m i diameter. Den hæver sig kun 1 m over vandspejlet i den omgivende voldgrav, der flere steder er dækket til. Der er nu planer om at gøre det mere synligt.
Voldstedet blev undersøgt i 1956, hvor man meget overraskende opdagede, at voldstedet er bygget oven på en gravhøj fra bronzealderen. Der er ikke fundet meget, der kan hjælpe på dateringen af voldstedet, men dog nævnes et Kegborg i et dokument fra 1377, men om det er denne Kegborg eller et andet sted, der er tale om, vides ikke.

Sankt Johannes Kirke
Kegnæs Kirke– også kaldet  Kegnæs Kirke blev opført i 1615 af hertug Hans den yngre af Sønderborg, som en bod på uretmæssige henrettelser.
Læs mere om Kegnæs kirke her

 

Ved vestkysten kan man se Grønmarkstenen, der er en stor vandreblok af granit på 5,20 x 3,80 x 2,45 m.